Проектът за една от най-важните пътни  връзки в Пловдив –

...
Проектът за една от най-важните пътни  връзки в Пловдив –
Коментари Харесай

Пътната връзка за 24 млн. лева в Пловдив, която ще разтовари трафика и ще даде бъдеще на МГ-то

Проектът за една от най-важните пътни  връзки в Пловдив – продължението на бул. „ Санкт Петербург ”, към този момент чака финансиране от Европа. Той е измежду обектите, за които Община Пловдив ще се надява да бъде утвърден по „ Развитие на районите “ в новия програмен интервал.
Прочетете още
През седмицата кметът Костадин Димитров и вицето му по европейски политики Владимир Темелков показаха плановете, които ще се извършват до 2027 година.

Новата пътна връзка, която ще свърже бул. „ Освобождение “ с Скобелева майка, е оценена на 24 млн. лв.. Тя има съвсем подготвен механически план,, като към този момент се върви за изкарването на позволение за градеж.

„ Проектът е доста значим, както за отпушване на трафика, по този начин и за бъдещия кампус на Математическата гимназия. Парцелът, на който ще бъде построена, се намира директно зад хотел SPS, само че до него няма обществена инфраструктура ”, съобщи неотдавна градоначалникът.

Продължението на булеварда в североизточна посока е очакван габарит с две улични платна и междинна разграничителна линия. Съгласно настоящ регулационен проект са планувани автобусни спирки в особено планувани за това „ джобове “, които ще играят ролята на бус ленти. Освен това се извърши и огромно залесяване.

Ако планът бъде утвърден, то още идната година може да стартира неговото създаване. Това ще съвпадне и с процедурите по постройката на Математическата гимназия. Община Пловдив разгласи конкурс за абстрактен план за учебното заведение през така наречен „ Трезор за мозъци “. В идващия месец ще се събират концепциите, като първото място е 20 000 лв.. След това при оповестяването на поръчката ще бъде заложен идейния план за изработката на техническия.

При положително стичане на събитията още през 2027 година новата пътна връзка и постройката на МГ-то биха могли да бъдат приключени.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР